Scanianieuws | Twee Scania R500's voor Wierks

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760
Fotobijschrift: Twee zeer doordachte en dik uitgevoerde Scania’s R 500 met voorloopas voor Verkeersschool Wierks Dordrecht

Rijschool Wierks uit Dordrecht heeft twee Scania R500's aangeschaft.

Breda, 27 augustus 2012 – Bij Rijschool Wierks in Dordrecht zal het ongetwijfeld stormlopen met aanvragen voor het trekker-oplegger rijbewijs. Want wat zijn de twee nieuwe Scania’s R 500 in King of the Road uitvoering met voorloopas mooi uitgevoerd. Zo’n beetje alle denkbare opties zijn voorzien. Bovendien zijn er door Scania Alblasserdam, de vestiging die de aflevering verzorgde, veel slimme details aangebracht. Het is maar goed dat Wierks gelijk geïnvesteerd heeft in twee identieke voertuigen, want wie zou er nou niet willen lessen in zo’n dikke V8? Beide voertuigen zijn voor het eerst te zien op de Carrosserie Vakdagen Gorinchem.

Verkeersschool Wierks uit Dordrecht is een van de grootste verkeersscholen van Zuid-Holland op het gebied van Verkeer, Transport, Logistiek, Arbo en Veiligheid. Ze verzorgen rijopleidingen en logistieke opleidingen waaronder ook nascholingscursussen in de regio Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond. De nieuwe Scania’s zijn voorzien van de 500 pk sterke V8 motor welke voldoet aan de strenge EEV milieunorm. Specifieke eigenschappen zijn de vier zitplaatsen op kenteken en dubbele bediening af-fabriek. Andere  opties zijn ondermeer Adaptive Cruise Control (ACC), Scania Retarder, luchtvering rondom, Alcoa Dura Brights, xenon met led-dagrijverlichting, twee-pedaals Opticruise, dubbel glas en de radio/cd/navigatie geïntegreerd in het dashboard. Bij Alblasserdam is verder een extra digitale infodisplay gemaakt zodat voor de instructeur op het dashboard de belangrijkste informatie zichtbaar is. Daarnaast zijn alle elektronische schakelaars ook in het rechterportier uitgevoerd. Verder heeft de vestiging diverse werkzaamheden uitgevoerd die de toch al complete King uitvoering helemaal af maken, zoals dubbele camera’s links en rechts, dubbele spiegels links en rechts, Kelsa beugels, verchroomde naven, zwaailampen die netjes door de dakspoiler zijn gemonteerd en een dicht vlonder op het chassis.

Verkeersschool Wierks beschikt over een modern opleidings- en examencentrum in Dordrecht en in Rotterdam. Vanuit Dordrecht worden alle rijopleidingen en praktijkcursussen verzorgd. Er is beschikking over een groot oefenterrein waar naast motorrijlessen ook de toetsen besloten terrein plaats kunnen vinden. In de bedrijfshal in Dordrecht worden de praktische toetsen gehouden en in Rotterdam vindt een grote diversiteit aan logistieke opleidingen plaats. Ook heeft Verkeersschool Wierks de beschikking over diverse leslokalen en kantoorruimtes. Voor de bromfiets-, personenauto-, motor- en personenauto met aanhangwagenrijopleiding heeft Verkeersschool Wierks haar krachten gebundeld met de ANWB Rijopleiding. Verkeersschool Wierks is door het ministerie van Verkeer en Waterstaat geautoriseerd om alle opleidingen m.b.t. het vervoer van gevaarlijke stoffen te verzorgen en tevens gecertificeerd door het examenbureau CCV voor het verzorgen van tal van cursussen die meetellen voor de nascholing voor beroepschauffeurs in het goederen- en personenvervoer.
 

Reacties